tiistai 17. marraskuuta 2015

Miksi ostaa batakinponi?

(Voi ei, postaus per kuukausi-putki katkesi kun lokakuussa taisin vain kärsiä alkavaa kaamosta kuola poskella tyhjillä silmillä enkä saanut niin mitään aikaiseksi tänne. Plääh!)

Tamma Shinta Bulan. Myönnä pois, tahtoisit itsekin tällaisen väripalleron. ;)

Jatkona edelliselle dongola-markkinoinnilleni aion tehdä saman batakinponeille. Aivan yhtä superista vastavirta-ajattelijainrodusta ei ole kyse, mutta se ei tarkoita etteivätkö nämäkin ponit olisi silti tutustumisen arvoisia.

Eli, miksi siis ostaa batakinponi, tuo pieni ja kaunis, harvinainen hinkuvinkuintia-rodun edustaja? Eikö näitä satunnaisia harvinaisia poneja ole ripoteltu jo tarpeeksi pitkin virtuaalimaailmaa, näin esimerkkeinä santelipuuponit ja skyroksenponit? Vastaus, ei! :D


  • Samoin kuin dongoloiden kanssa, myöskin näiden ponien parissa pääsee väriharrastaja (varsinkin piirtävät sellaiset, mutta myös muutkin) villiintymään: värikirjo on laaja koska kaikki värit ja merkit ovat tällä rodulla sallittuja. Tuskin tarvitsee kertoa miksi itse näihin poneihin siis hurahdin...
  • Dongoloista poiketen batakinponeilla voi olla suhteellisen napakka rakenne, ne voivat olla varsin sirojakin mistä kiitos arabiverelle — ja löytyyhän niitä pörrötukkaisia viidakkoponeja sekä kaikkea edellämainittujen väliltä. Jos siis tahdot eksoottisen ja erottuvan ponin jonka kanssa tekisi mieli saada positiivistakin palautetta rakenteesta näyttelykehissä, tässä on hänen valintansa! Esimerkkinä Zenin ensimmäisimpiin lukeutuva batak-kasvatti Bambang, joka odottelee seuraavaa ktk-tilaisuutta.
Kaksi erimallista batak-oria, Dharmawijaya sekä edellämainittu Bambang.

  • Rotu on monikäyttöinen ja kyllä sillä voi ns. perusponitasolle (he B, 60-70 cm?) kisata vähän lajissa kuin lajissa. Itse käytän batakinponeja lähinnä laukkaponeina, mutta uran jälkeen ne yleensä lähtevät vielä ratsulajeihin tai valjakkoajon noviisiluokkiin esiintymään.
  • Omistajia, kasvattajista puhumattakaan, ei ole kuin muutama: jos olet haaveillut jääväsi joskus ihmisten mieliin edelläkävijänä ja tienraivaajana jonkun rodun kanssa, tartu batakiin! Rotua on suhteellisen helppo markkinoida sen monipuolisuuden ja helppouden vuoksi, joten samassa paketissa saa sekä erikoisen, mieleenpainuvan rodun kuin myös suhteellisen helpon aloituksen.
  • Myöskin valokuvaharrastajat pääsevät tämän rodun kanssa helpommalla kuin monien muiden harvinaisuuksien, sillä rodun sisäinen vaihtelu rakenteessa ja tyypissä on normaalia: perinteiset ratsu- ja risteytysponikuvatkin siis käyvät, monet muutkin varmasti. Ihan omista paikallisista ykköstason kisoistakin saa varmasti räpsittyä materiaalia.
Ralliponi Wangi.
Loppuun arvattavasti mainitsen että nyt jos vähääkään kiinnostaa, niin äkkiä ostamaan Zenistä batakinponi! :D 26.10 syntyi G1-vanhemmista varsa joka varmasti lämmittää ainakin laukkaharrastajien sydämiä, se oli jo varauksessa mutta ostaja ei lähettänyt sivuja joten on nyt uudelleen myynnissä. Laukkaponia siitä ei ole mikään pakko tehdä jos ei tahdo. 

13.11 syntyi toinen varsa G3-vanhemmista, emä ei ole mikään laukkaratojen kuningatar joten tästä varsinkin saisi tehdä myös kepeän ratsun. Luonnetta on varmasti tällä paljon, kun katsoo millaisia tulisieluja vanhemmat ovat...

Eikä tietenkään mikään pakko ole suvullisilla heti aloittaa: jos tiedät ori Wily Berlianin ja Jazzumin ponien lisäksi batakeja tai intoudut itse jostakin sellaisen (varsinkin evm!) hankkimaan, niin ilmianna ne minulle,  kaikki uusi jalostusmateriaali on enemmän kuin tervetullutta. :-)

Ei kommentteja: