keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Miksi ostaa dongola?


Tämä postaus on ollut jo pitkään to do-listalla, ja kun Ionicin blogista löytyi mukavana yllätyksenä infopläjäys dongolasta niin nyt ei ole miulla enää tekosyytä olla kirjoittamatta, kun se pakollinen tiedonhakuruljansikin on jo tehty by Gin ja Sirpa. Kiitos! :D

Niin, miksi ostaa hevonen jolle ei ole oikeastaan mitään erityisen yhtenäistä määritelmää, rakenne on en-sano-mistä, käyttöä ei ainakaan matalaa tasoa korkeammille kisakentille yleensä ole ja rodun ollessa ylipäätänsä niin harvinainen ettei (ainakaan vielä!) yksilöitä löydy Zenin pienen katraan ja sieltä Ioniciin hankitun yksittäisen tamman lisäksi mistään?


  1. Dongolan kanssa voi ottaa ihan rennosti, koska todennäköisesti se ei tule kuitenkaan menestymään erityisen hyvin kisoissa (jos realistisia ollaan) ja rakenteeltaan se on niin pieraistu ettei näyttelymenestystä ainakaan rakenteen osalta kannata odottaa. On oletettavissa ettei edes da Vincin piirtämänä dongola olisi se ktk-otus, joten oletko jo pitkään miettinyt piirretyn hevosen hankkimista mutta tunnet suorituspaineita ettei kuva onnistu? Onko taidot ruosteessa? Vapaudu suorituspaineista ja osta dongola!
  2. Väri- ja muotokirjo on laaja, joten varsinkin piirtävät väri-intoilijat pääsevät kukoistamaan rodun kanssa —  mielikuvitus saa todellakin lentää, sillä mitään yhtenevää linjaa rodulla ei ole. Miltäs kuulostaisi hopeanruunivoikonpäistärikönkimonkirjava? Onnistuu, osta dongola!
  3. Olet taatusti massasta poikkeava, koska vaikka kuinka tästä saisi buumin niin tuskinpa liian moni moiseen "joutorotuun" kummemmin ihastuu. Varsinkin hauskemman värisellä yksilöllä jolla on hervoton hirvenkaula ja niin kyömy pää että menisi tapiirista takaavat sen että valmennuksissa, tapahtumissa ja vaikka ratsastuskoululla tämä kaveri jää mieleen. Haluatko että hevosesi (ja mahdollisesti jopa kasvatustyösi) jää mieleen? Osta dongola!
  4. Kasvattajakunta on niin pieni (mikä kasvattajakunta, minä olen yksin neljän hevoseni kanssa ellen saa Ioniciin kaupattua näitä lisää, hehehohohihi) että hyppää nyt mukaan, jäät varmasti historiaan dongoloiden parissa ja sinua muistellaan vielä vuosienkin päästä sinä hulluna joka näihin hevosiin aikaansa tuhlasi, mutta piru vie hyvin tuhlasitkin. Tahdotko nimesi osaksi virtuaalimaailman epätoivoisten hinkuvinkuintianponi-kasvattajien historiaa? Osta dongola!

Mitäpä tähän muuta lisäämään kuin että osta dongola!
 Jos kuvien saanti mietityttää niin minulta lähtee kyllä jonkinsortin nopea kuva mukaan, joten tartu tilaisuuteen ;) 

Esimerkiksi viereisen kuvan omaava tamma on myynnissä, eihän tuo mikään ihmeellisen hieno ole mutta sillä pääsee alkuun. Jos tämä tai jokin muu dongola kiinnostaa niin säpoa voi ja pitääkin pistää!


6 kommenttia:

S + Gin kirjoitti...

Aivan erinomaisia perusteluita ostaa dongola! Pitäisiköhän ostaa meidän tammalle kaveri myös :) (kun nyt saisi sille ekallekin edes kuvan...)

Eetuperkele kirjoitti...

Ehdottomasti pitäisi ;D Dongola on ihan paras nappivalinta virtuaalista downshiftausta varten! Eikä haittaa jos ei löydy jossakin vaiheessa enää jalostusmatskua jos jostain kumman syystä näitä tahtoo kasvattaa, kun dongola ei ole edes mikään varsinainen suljettu rotu — itse ainakin aion ihan suruitta ympätä sekaan vaikka berberi- tai arabiverta jos siltä tuntuu ja kutsua lopputulosta silti ihan pokerinaamalla dongolaksi. :D

Nimetön kirjoitti...

Noniin kiitoksia vaan! Vuosia tauolla oltuani tämä kirjoitus sai sitten sen kuuluisan virtuaalikärpäsen jo nakertamaan (ei ihan vielä purrut uudelleen). Vieläpä kun minulla on tapana viehättyä tälläisistä tuntemattomista kummallisista roduista. Lisäksi piirtotaidot ovat sen verran ruosteessa, niin olisipa ihana tehdä vaikka minkä värisiä rennolla mielellä välittämättä rakenteesta! Jopa inspis piirtelyyn puhkesi ihan yllättäen nyt.

Laitanpa vakavasti harkintaan :3

t. KarvaHaamu

Eetuperkele kirjoitti...

Jos KarvaHaamu joskus dongolan ostat niin heitä linkkiä, tahdon ehdottomasti nähdä millaisen otuksen itsellesi olet hommannut!

Nimetön kirjoitti...

Luultavasti ailoittelen ihan evm hevosilla, tässä ihan innoissani rävellän jo piirroksia tulemaan. Tahtoo vain olla hankalaa piirtää romuluisia kirahvihirvepolleja kun yleensä joutunut pyrkimään piirtäessä hyvään rakenteeseen :') Heittelen toki sulle sivuja sitten jos innostun tästä sen enempää!

- Karva

Nimetön kirjoitti...

Tätä harkitsin jo aiemmin sinun dongoloihisi törmättyäni, ehkä pitäisi toteuttaa...