keskiviikko 6. toukokuuta 2015

IRL vs. URL

Latun Talli täyttää tässä kuussa 10 vuotta. (Pitänee järjestää jotain juhlaäksöniä vaikka sitten jälkikäteen.) Kun silloin 12-vuotiaana tallini perustin oli pohjana unelma omasta hevostilasta — sukutilamiljöötä myöten kaikki oli sitä mitä tahtoisin joskus toteuttaa.

17-v emomörkö. Haddi parka.
Kun Latula oli 5-v, minä olin 17-v hevosenomistaja opiskelemassa ekaa ammattiaan. Kiirettä pukkasi ja valitin olevani hirrrrrveän stressaantunut ja liikaa on tekemistä, voi voi kuinkakohan minä nyt jaksan pikseliponeilla? No, hyvin jaksoin vaikka välillä hiljaista olikin.

Nyt Latula on ensimmäisen täyskymppinsä äärellä ja minä 22-v, toteuttaneena unelman jonka voimin virtuaalitallinikin perustin. Samaisella sukutilalla johon Latulan sijoitin on oma pieni tallini jossa on omakehuisesti sanottuna totta kai maailman hienoimmat hevoset, rotuvalikoiman ollen samaa tasoa Latulan "kaikkierikoinentännemullehetinyt"-ajatuksen kanssa. Herranjestas, jopa kenttä on melkein samalla paikalla kuin mihin sen kymmenen vuotta sitten pikseliponeilua aloittaessani Latulaan sijoitin!

Kaikki on vähän liiankin hyvin, joten totta kai maailmankaikkeus tasapainottaa kivaa lisäämällä sinne pari muttaa.


Unelma saavutettu, what's next Latula?
  1. Latula on "saavuttamaton" unelma, mitä teen nyt kun se on toteutunut? Tuntuu typerältä kirjoittaa tapahtumia jotka tapahtuu samoissa tiloissa samalla hengellä kuin mitä on jos astun ovesta ulos ja kävelen talliin. Tätä on jotenkin kamalan vaikea selittää, mutta Latulasta on kadonnut se hohto mikä siinä oli silloin kun elin tallinpitäjäunelmaani nimenomaan vain unelmissani — sekä tietenkin pikseliponien kautta. Tähän olen tosin jo alkanut kehittämään ratkaisua siitä että vien Latulan sitten taas kauemmas todellisuudesta ja lähemmäs utopistista unelmaa, ehkäpä NU-kasvatit tulevatkin tulevaisuudessa jostakin lämpimästä keskieuroopan maasta? Tai url-Latu voittaa lotossa ja rakentaa hulppean ja viimeisen päälle pyntätyn ratsutilan jonka päämaneesia koristaa kristallikruunut ja sähkölämmitys jyllää talvet... Jos tuo toive toteutuisi samalla kaavalla 10 vuoden päästä myös irl niin sitten en valittaisi kyllä enää. ;D
  2. Kellossa on 24 h, minä tarvitsisin 34 h. Tällä hetkellä teen kaikilla elämäni osa-alueilla mitä rakastan: työkseni olen hevosten kanssa niin omalla kuin muidenkin talleilla, lisämausteena valmentaudun ja kisaan ja kuola poskella haaveilen ahaltekien ja/tai miniatyyrien pienestä kasvattamisesta (Eurot missä olette tulkaa tänne €__€). Vapaa-ajallani ompelen, maalaan ja piirrän tilaustöitä ja totta kai pikseliponeilen — mikäpäs sen mukavampi kuin illalla koodailla ulkoasuja, suunnitella erilaisia projekteja, tarinoida ja viedä hahmojen elämää mielivaltaisesti eteenpäin. (Tuuli, Iivari, Efim, Thornhild & Icarus, siinäpä loistava viisikko rääkättäväksi!). Kaikkea tätä teen enemmän kuin mieluusti, mutta ongelma on siinä että pitäisi kai välillä syödä ja nukkuakin... Minä en yksinkertaisesti ehdi tekemään kaikkea mitä tahtoisin! Jokainen päivä on sitä että joudun miettimään mitä kivaa siirrän tältä päivältä pois että ehdin tekemään muita mukavia, ja yleensä minun omatuntoni siirtää pikseliponikivan ja kaiken muun "itsekkään" ajanvietteen pois. Joten jos olette ihmetelleet mihin olen hävinnyt niin en ole sitä vapaaehtoisesti tehnyt eikä inspiraatiosta ole todellakaan pulaa, enemmänkin pääni räjähtää kaikista ideoista joita en ajanpuutteessa ehdi kunnolla toteuttamaan! D:
En tiedä mikä avautuminen tämäkin tässä taas oli, mutta tahdoin vain ilmaista että hengissä ollaan ja en ole todellakaan mihinkään katoamassa vaikka kello juokseekin liian nopeasti ja taaplaan virtuaaliasioiden kanssa paikallaan. Olen myös kurjin mahdollinen ylläpitäjä PKK:lle tällä hetkellä (ja aika pitkälti muutenkin, krhm). En vastaa viesteihin aina kamalan nopeasti, teen lupaamani asiat luvattoman hitaasti ja sitten taaskin hutiloin kun yritän selviytyä mahdollisimman monesta asiasta mahdollisimman lyhyessä ajassa.

Millä keinoin te rakkaat kanssaharrastajat saatte irl- ja url-elämänne balanssiin niin että molemmille riittää mielekästä aikaa? Miten saatte raivattua päiviinne tilaa pikseliponeille?

...Ja vuonna 2014 Haddin lupsakat alkukäynnit.
Noin hienoa kasvihuonetta en osannutkaan
nuorempana ajatella taustalle. ;--) 
Latula vuonna 2011, Luffi-ponin tyylinäyte...3 kommenttia:

iitu idis kirjoitti...

URL:än ja IRL:än tasapainottaminen on tosiaan aika haastavaa. IRL-puoli on onnekseni antanut sopivasti liekaa, helppoa olla aikuisopiskelija + 4pvä:n viikot :D Itselläni on tällä hetkellä URL yksi talli ja kaksi hoitsua. Viikonloppuisin kerkeää tallin kanssa turaamaan ja koulumatkoilla bussissa on hyvä rustata hoitotarinat (onnekseni pääni on hyvin tuottelias pienessä ajassa). Mutta miten muuten saankaan kahta eri maailmaa balanssiin? Kalenteri on ystäväni, jos jotain tärkeitä tapahtumia (kisat, hevosen ostot yms.) pitää laittaa ylös. Ja yleensäkin päivien aikatauluttaminen toimii tosi hyvin (pitää muistaa että mulla edelleen suht kiireetön elämä). :) näin mulla ^^

S + Gin kirjoitti...

Kun on kaupunkilainen, jolla ei (Ingressiä lukuunottamatta) ole aikaavieviä harrastuksia, ei lapsia, just nyt ei edes säännölliseä päivätyötä, niin mitä sitä muuta tekisi kuin väkertäisi virtuaalihevosten kimpussa? :)
Toki on sitten kausia, jolloin ei aikaa ja/tai intoa riitä virtuaalihevosiin ja silloin sitten annetaan niiden olla. Virtuaalihevosten paras puoli on se, että ne voi jättää huomiotta juuri silloin kun siltä tuntuu. Niinpä virtuaalihevoset ovat juuri se asia, joka kärsii vähäsen silloin kun on jotain muuta tekemistä.

Anonyymi kirjoitti...

http://forum.hevostalli.net/read.php?f=12&i=2580530&t=2580530
mitä mieltä olet tästä keskustelusta?

(jos sivu ehtii poistua niin http://web.archive.org/web/20150609151048/http://forum.hevostalli.net/read.php?f=12&i=2580530&t=2580530 näkee keskustelun alun ainakin )