maanantai 16. helmikuuta 2015

Interaktiivisuus ja tarinointi

Interaktiivinen: vuorovaikutteinen, interaktioon perustuva

Lumos ja Viikinkiratsut viettivät pitkään hiatusta, ainakin vuoden tai pari. Viime vuoden syksynä sain kuitenkin jotenkuten julkaisukuntoon noiden kahden tallin eräänlaisen yhteensulautuman, ja vuoden alussa uskalsin julkaista sen virallisesti:Miten edellämainittu talli liittyy interaktiivisuuteen on varmasti helppo päätellä: talli on/tulee olemaan (kun porukkaa saadaan vielä vähän lisää kasaan niin se on helpompaa :D) hyvinkin interaktiivinen ihmistensä kesken, lähinnä fooruminsa ansiosta. Mitään uutta ei Lumos varsinaisesti sisällä, aktiivista (tai vähemmän aktiivista) fooruminkäyttöä löytyy varmasti kaikilta talleilta ja onpahan nyt esiin pulpahdellut useampiakin roolipelipohjaisia pikseliponitalleja, joten Lumoksen rpg-mahdollisuuskaan ei ole mikään vuosisadan patentti.

Lumoksen esittely on oiva aasinsilta toteamukseen että interaktiivisuus on nyt in: Hötölästä löytyy kuin sieniä sateella talliesittelyjä foorumi- tai roolipelipainotteisista puljuista, mikä on siis ainakin minun mielestäni vain todella hyvä buumi! Toivon todellakin ettei tämä jää vain tähdenlentomuotivillitykseksi, sillä jos joku noita meikänkin talleja katselee niin melkeinpä kaikki ovat enemmän tai vähemmän tarinoivia: Lumoksen lisäksi mainittakoon rakas outolinnunkoloni Zen, Vecnokin koki pienen hypähdyksen samoille tarinasuunnille kun vihdoin ja viimein kirjoitin vuodelta nakki ja keppi jääneen historiikin esittelyineen uusiksi, jopa tallin pääpirunkin esittelin — ja suunnittelin jo vaikka mitä edesottamuksia Efim-raasullekin, ei ole helppoa olla hahmo meikän projekteissa. ;D

Tykkäätkö itse interaktiivisuudesta ja/tai tarinapainotteisuudesta virtuaalitalleilla? Heitelkää myös toki linkkejä mielenkiintoisille talleille!

Ps. Kamala mainospummi iskee ja tyrkyttää kaikille tarinoinninystäville virtuaalista ratsastusseuraa Hämyratsastajia. ;)

Ei kommentteja: