sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Arvokisat ratsulajeissa (Moscow Sim-Star Cup starttaa!)

Ensimmäisenä tärkeä ilmo: olen lokakuun ensimmäiselle viikolle poissa piireistä tai ainakin todella, siis TODELLA epäaktiivinen, sillä lähden Saksaan Gut Isingiin Ahaltek European Championships-tapahtumaan. (Olenko tärinöissäni, OLEN < 33333696969333). Pitäkää peukkuja Suomi-tekeille, varsinkin tietty Karalle! ;) Hauska muuten huomata että rotukyselyssä ihmisiä kiinnostaisi juurikin eniten ahaltek, mikäli Vecnon etusivun tietonappula ei riitä niin voisin joskus tehdä syventävämmänkin tekstin rodusta?

Olen ollut aina innoissani kaikenlaisesta erikoisesta, joten seurojen, yhdistysten ja yksityisten tahojen järjestämät cupit ja muut arvokisat ovat saaneet niinsanotusti hippulat vinkumaan. Jo jaosten omat kuukausittaiset cupit ovat nami, joten kaikki "ylimääräinen" cup-toiminta on vielä enemmän naminami. Varsinkin King's Ridersien järjestämä, kerran irl-vuodessa tapahtuva Power Jump saa minut suorastaan hyrisemään innostuksesta. Ravi- ja laukkapuolellahan näitä cupeja on enemmänkin (tällä hetkellä jännään Beach Trophyn tuloksia), mutta perinteisissä ratsulajeissa tuntuu että vain jaokset, VSR ja muutama seura tuntuvat järjestävän cupeja. Näitä voisi puolestani olla enemmänkin, ja tyypillisesti vinkuvonguin asiasta hyvän tovin ennen kuin tajusin että miksen sitten itse tee asialle mitään...

Näin sai alkunsa Moscow Sim-Star Cup, jossa kisataan ainakin näin alkuun ERJ:n ja KRJ:n alaisesti. Cup järjestetään kerran CAS-vuodessa virtuaalisella Venäjällä, nimensä mukaisesti Moskovassa Vecno Studin tiloissa. Palkinnot ovat vaihtelevia, bannerit tosin ovat ja pysyvät. :) Voittajat pääsevät totta kai MSS hall of fameen.

Moscow Sim Dressage Star ja Moscow Sim Showjumper Star valitaan nyt ensimmäistä kertaa, osallistu mukaan tittelijahtiin!

Sen verran päästän sisäistä nurisijaani taas kitisemään, että onko ihmisistä tullut nykyisin laiskoja: ensimmäisenä päivänä rehellisesti hylkäsin melkein enemmän osallistumisia kuin hyväksyin, koska osallistujat eivät a) linkittäneet hevosta b) lisänneet tagia. Tuo osallistumismuotokin on sen verran pidempi kuin normaali luokka [rv] Tyyppi (VRL-00000) - Kaakki VH00-000-0000 että kyllä sen miusta ja nopealla vilkaisullakin huomaa. En ole puhdas pulmunen, minäkin osaan höpöillä br-tagin kanssa kun ajatuksissani massatuotantona kisaosallistumisia pistän matkaan, mutta tuo linkityksen jääminen on jo aika... noh... :I

1 kommentti:

Christa W. kirjoitti...

Pakko myöntää, että itse olen yksi noista, jotka eivät sääntöjä tarpeeksi hyvin lukeneet eivätkä linkittäneet hevosia. Muistan kyllä ajatelleeni, että onpas kiva idea, ja vielä noin isoilla rajoituksilla (10 hevosta/omistaja/luokka) - ihmettelin kyllä, miksi osallistujia oli vasta niin vähän, mutta linkityksessähän se syy varmaan oli.

Kyllä se varmaan niin on, että nykypäivän harrastajasta on tullut niin laiska, että linkittäminen on ihan äärettömän suuri vaiva. Itse en sellaisiin viitsi tämän yli 700päisen kisaavan hevoslaumani kanssa ryhtyä - aina löytyy joku toinen kilpailu, johon ei linkkiä vaadita. Mutta varmasti palvelevat toisia harrastajia. :)