perjantai 9. maaliskuuta 2012

Arvontakone, taas ääh. Ja kultainen puokki

En tiedä tarkemmin arvontakoneiden toimintaperiaatteesta, mutta nyt hämmentää. Laittaessani KRJn kisojen tuloksia sain vain todeta, että arvontakone tuntuu suosivan tietyssä kohdassa olevia nimiä. Jos nimi on ollut aivan listan yläpäässä, se tuskin pääsee sijoille. Loppuhännilläkään ollut nimi ei tunnu kovin usein pääsevän sijoille -parhaimmat paikat saavat ne, joiden nimi on hiukan listan keskikohdan yläpuolella.

Okei, en voi sanoa varmasti ja toistan sanaa yleensä, yleensä ja yleensä. Mutta huomasin jutun omien hevosteni kohdalla: yleensä ilmoittaudun aina liian jälkijunassa ja nimeni on siellä hännillä, eikä sijoja tule. Nyt kun järjestin itse näyttelyt ja laitoin omat hevoseni heti supernopeiden ilmoittautujien hevosten perään, ne sijoittuu. Wtf? Hevoseni eivät normaalisti sijoitu lähes koskaan, ja nyt kolmessa luokassa on miun hobotuksia sijoittuneina. Tämä on todella hämmentävää, koska mietin jo vakavasti tiputtavani omia kisaajiani sieltä alemmille sijoille huijaussyytösten pelossa.

Haluaisiko joku selventää, millä perusteella arvontakoneet yleensä toimii? Vai onko miulla käynyt vain aivan uskomattoman hyvä munkki? (Siinä tapauksessa olisin toivonut sen iskevän jossakin muualla kuin omissa kisoissani... :F)
// Tuire heitti miulle asiapitoisen tekstin Ionicin blogista, jossa pohditaan tasan samaa asiaa. Kehotan lukemaan -taidan itse alkaa käyttämään pidempää arvontatapaa, jos arvontakoneet on oikeasti noin puolueellisia.

Ei ihan pelkkää ihmettelyä, katsokaas millaisen kaunottaren ostin Mel Serenistä! Samppanjarautias fwb, mikä ettei -näihin en olekaan ennen törmännyt, joten en osannut vastustaa kiusausta, pakko ostaa.

ML Bad Lies aka Badi saa kuitenkin kasvaa rauhassa, kisaaminenkin aloitetaan vasta heinäkuun puolella.

3 kommenttia:

Tuire N. kirjoitti...

Ionicin blogissa on juttu arvontakoneiden toimintaperiaatteista.

Ja voi että, on kyllä nätti tamma! Miksi oi miksi mien osaa piirtää.. :D

Eetuperkele kirjoitti...

Ooo kiitos linkistä, selventää paljon! :D Harkitsen vakavasti pidemmän kaavan arvontamenetelmää, tuo suora arvonta tuntuu oikeasti vähän keljulta -jos sijainti osallistujalistalla ratkaisee lopullisen tuloksen, nimittäin.

Miekin tuosta tammuskaisesta tosi paljon tykkään, en malta odottaa että pääsee kilpailuttamaan ja viemään näyttelyihin. :) Ja onhan miulla tuolla jo orikin valmiina, odotan innolla mitä tulee yhdistelmästä samppanjarautias x sabinokirjava rautiaanpäistärikkö...

Bambi kirjoitti...

Voi että mikä ihana tammuska ! Tuosta minä tahon joskus varsan... ;)