sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Vecnon idea

Nyt kun minulla on kertynyt näitä talliprojekteja jo kolme kappaletta (Latun Talli, Vecno ja Xpres), ajattelin valottaa teille muillekin mitä päässäni oikein liikkuu. Jokaisella tallilla on oma tietty tyylinsä ja oma tietty ajatuksensa, ja ensimmäisenä näistä ajattelin kertoilla, miten juuri nyt näen Vecno Studin.

Vecno kasvattaa tietenkin ahaltekejä. Alkuun ajattelin ettei talliin otettaisi muita rotuja, mutta nyt olen hiukan lämmennyt sille että ehkäpä siellä voisi muutama toisenkinlainen hevonen olla, mieluiten entisen Neuvostoliiton alueelta. (Päässä on pyörinyt yksittäiskappaleet roduista jakutianponi ja vladimirintyöhevonen). Ahaltekinhevoset ovat kuitenkin se suurin toimintamuoto, ja niitä on tallissa aina eniten.
 En kuitenkaan halua hamstrata talliin tuhat ja yksi tekeä, vaan yhdestä asiasta pidän tiukasti kiinni: jokainen hevonen joka sinne hankitaan, on tarkoin mietitty ja siihen jaksetaan panostaa. Ensinnäkin ennen kuin edes alan tekemään hevosen sivuja, piirrän sille kuvan -hyvän ja panostetun, realistisen kuvan. Käytän kuviin paljon malleja ja vaivaa, ja jo siinä vaiheessa olen ehtinyt jollakin tasolla kiintymään hevoseen. Jokaisella otuksella on yleensäkin ottaen vain se yksi kuva mitä sille on tehty, mutta en minä näe tarvetta sille että yhdellä hevosella on kymmeniä kuvia: se yksi rakenne/liikekuvakin kertoo jo tarpeeksi hevosen ulkonäöstä. Hevosiin panostetaan myöskin kirjoittamalla sen kuulumisia ja käymällä valmennuksissa.

Kasvatus on Vecnossa erittäin poikkeavaa minun yleensä kiireisestä linjasta: Olen tehnyt siitä ikään kuin pelin. Yritän pitää jokaista talliin tullutta sukulinjaa elossa, ja hevonen siirtyy siitokseen vasta saatuaan tietyn määrän sijoituksia tai voittoja. Nytkin odotan kieli vyön alla, että Zamerzat ja Fenix VEC saisivat ne kaipaamansa muutamat sijoitukset... Kasvatuksesta nauttii huomattavasti enemmän, kun sen eteen on joutunut hiukan kärsimään! Aka minun tapauksessani odottamaan malttamattomana...
Harkitsin ostavani jostakin jo valmiiksi kisattuja tekkejä, mutta idea tyssähti siihen että hei, ei se ole niin kivaa teettää niillä jälkeläisiä sitten kun en ole itse  pullistellut otsasuonia sen takia että "hevoset eivät menesty eivätkä ikinä varmaan saa varsoja ÄÄH".
Haluan, että kun kolmas osapuoli ostaa Vecnosta kasvatin, hänestä tuntuu siltä että varsa on tarkasti harkittu ja vanhemmat rakastettuja, kuten onkin. Varsoja syntyy harvoin, sillä olen ottanut sen periaatteen että mikäli en saa sitä hyvään kotiin myydyksi niin se on silti tervetullut jäämään kotitallilleen asumaan.

Sivut rakensin Weeblyyn, sillä sillä on helppo tehdä asialliset ja hienot sivut. Lisäksi Weeblyn kautta on helppo päivitellä sivuja, eli siinä missä Latun Tallin ja Xpresin päivitykset saattavat muhia parikin päivää kotikoneella ennen nettiin pääsyä, päivittyvät Vecnon sivut heti kun vain on tarve. Kolmen tallin kanssa onkin minusta tärkeää, että kaikkiin ei joudu samalla tavalla tuhraamaan aikaa ja vaivaa: Latun Talliin kirjoittelen simona ja piirrän paljon kuvia, Xpresiin tarvitsisi paaaaljon lisää hevosia ja niitä pitäisi kilpailuttaa hulluna -Vecno on sellainen lepokoti oikeastaan noihin kahteen verrattuna, ja sellaisena tahdon sen pitääkin.

ori Azazdan

1 kommentti:

Fanny kirjoitti...

Vecnon sivuilla on uskomaton tunnelma! Kuvat on tosi kauniita, pidän erityisesti Nikin irroittelukuvasta, lisäksi Irma on todella kauniin värinen. Tekstit tempasivat mukaansa, ja henkilökuntakuvauksia on aina ihanaa lukea :) Hyvää kesää!