maanantai 25. huhtikuuta 2011

(Issikka)oriongelma

Latun Tallin islanninhevoskasvatus on ollut nyt kevättalvikuukaudet vähän jäässä, ja myinkin vanhemmanpuoleiset tammat pois -alkuperäisistä issikoista jäljelle jäi vain Bletta frá Nuuhku, Geislavirkur frá Syndur ja Kjarnorku frá Nuuhku -kaikki samaa sukua siis. Teinkin siis temput ja menin hevoset.comin kautta ostamaan kolme uutta nättiä evm-issikkaa: tammat Gjöf frá Hörd & Áberandi frá Gardhur sekä punahallakon orin Darri frá Sptretturin.

Näillä kolmella saan ainakin jotakin uutta makua sukuihin, mutta nyt taas iskee sama tuttu ongelma kuin aina aiemminkin. Mihin ihmeeseen issikkani tungen? Kyllähän ne muuten menisi Latun Tallissa, sivubisneksenä issikoiden kasvatusta, mutta kun ongelmana on nuo orit. En halua hamsteroida niitä ratsastuskouluun, mutta kompastuskivenä onkin juuri se että oreja on ihan pakko hankkia edes pari että saisin omista hevosista uusia polvia: Esimerkiksi ajattelin, että jos sekä Gjöfin että Áberandin astuttaisi, toisen Darrilla ja toisen ulkopuolisella orilla, niin jos kävisi (eli kun käy, virtuaalimaailma rokkaa kasvatuksensuunnittelussa) niin että toinen pullauttaisi ori- ja toinen tammavarsan, niin totta kai orin pitäisin itselläni ja astuttaisin ne kaksi keskenään. Silloinkin tallissa olisi jo kolme issikkaoria, kuka tietää vaikka enemmänkin....
Erillinen issikkatalli olisi edelleen hyvä, mutta kun haluan kasvattaa hevosia frá Nuuhku-päätteellä. Mietin että olisiko ihan tyhmä vaihtoehto ratkaista ongelma sillä, että eriytän issikat ihan omalle saitilleen, että ne olisivat tavallaan eri tallissa mutta ei kumminkaan, otsikkona "Latun Issikat".
...Paitsi että issikat ovat jo nyt omalla erillisellä sivullaan Latun Tallin alla. Ehkä jos alleviivaisin tarpeeksi sitä, että ne ovat kaikki omassa tallissaan, orit mukaan lukien. Sivubisnes. Ei ratsastuskouluun liittyvä, ei tuntilaisia issikkatalliin ilman lupaa. Joo, voisin kokeilla tuota. Ja teitä kiinnostaa lukea kun ajattelen ääneen. :D

Oreissa ei sinänsä ole mitään vikaa, kunhan niitä ei tursua joka nurkalta. Okei, Latun Tallissa on -jos islantilaiset jätkät jätetään laskuista- kolme oria plus kaksi yksärioria, mutta yritän pitää määrän noissa rajoissa. Kolme herraa on minusta ihan sujut määrä ottaen huomioon, että ratsastuskoulutoiminnan ohessa on kasvatustoimintaa. Siinä on syy miksi suurin osa tuntsareista on tammoja, ja miksi tuntihevosia on niin paljon -kun pari on varsalomalla, niin aina on hevosia paikkaamassa niiden töitä ilman että tulee aivan hillittömiä tuntimääriä.

Ei kommentteja: