lauantai 6. marraskuuta 2010

...Seeproja?

Voi apua älkää edes kysykö. Minulle tuli tänään ihan muuten vain oman hevoseni kanssa puuhaillessani sellainen ajatus, että milläköhän kaikilla "oudoilla" eläimillä, eli ei siis hevosilla/aaseilla/kameleilla tms. voisi ratsastaa. Heti ekana tuli mieleen kaikki hymyilyttävät klipit ja jutut koulutetuista ja kesytetyistä hirvistä, Suomessakin sellaisiin on törmätty.
Siitä johdattui ajatus hebroihin ja zorseihin, seepran ja hevosen risteytyksiin. Onkohan niitä miten koulutettu?
Varmasti on, olenhan kuullut seeproistakin ratsuina.
      Kotona lähdin tutkimaan asiaa, ja löysin mm. tällaisen videon. Kyseinen farmihan siis kouluttaa kaikenmoisia eläimiä, ja mitä nyt vähän kaivelin niin heillä näyttäisi olevan useampiakin seeproja, kaikki ajo- ja ratsukoulutettuja.

Voitte kyllä arvata mihin tuon kaiken kertominen johdattaa: ehkäpä päässäni muhiikin ajatus... no okei, ehkä ei kovin hyvä ajatus, ehkä pitäisi vain kalauttaa meikäläistä kalloon. Vai, onko virtuaalisia seeproja olemassakaan? Onko kukaan ennen tarttunut siihen tosiasiaan, että seepra on mahdollista kouluttaa, vaikkakin se otuksen agressiivisen luonteen vuoksi onkin varmasti vaikeaa ja tiivis suhde pitäisi luoda jo pienestä varsasta lähtien -toisaalta moisen ei uskoisi olevan ongelma virtuaalimaailmassa.
Idea ei ainakaan minusta olisi sinänsä hullumpi, sillä enhän minä tietenkään mitään kunnon ratsua seeprasta haikaile: tuntiratsuksi, ei ei ei. Toinen asia, että kuinka suomalaiselle virtuaalitallille saisi hankittua seepravarsan niin, että tarinakin kuulostaisi realistiselta. Se on jo toinen kysymys...

Onko kenelläkään mitään kokemuksia, tai onko muillakin ollut mielessä tämmöisten erikoisuuksien hankkimien? Edes Zorse?

3 kommenttia:

Tuire kirjoitti...

Enpäs ole koskaan törmännyt sellaiseen asiaan kuin aasilla ratsastamiseen. Tai no, olenhan minä Salamaseepran nähnyt pariinkiin otteeseen, mutta en siltikään kuvitellut että niillä ratsastettaisiin oikeasti :D Enkä edes tiedä miksi näin olen ajatellut, ovathan ne kuitenkin periaatteessa ihan samoja kuin hevoset ja aasit. Mitä nyt luonne kaiketi hieman huonompi, mutta kuitenkin.

Mie voisin kyllä ottaa maskotiksi tulevalle aasilalle seepran! Tai risteytyksen, kummasta nyt löytyisikään kivat kuvat (: Jahka vain saan sen valmiiksi..

Latu kirjoitti...

Itse taaskin vasta tänään tosiaan rupesin miettimään asiaa ns. tosissani, virtuaalihevosten saralta
JES, en siis ole ainoa kenellä olisi mietteenä hankkia maskottiseepra... :'D

Erica kirjoitti...

Kieltämättä aika houkutteleva juttu, vaikka vähän vanha teksti onkin. :) Ja flickristä löytyy aina kuvia + piirtäminen on yksi vaihtoehto. :D Ja ihan valokuviakin löytää, hakee flickristä sanalla zebra tai zorse ja laittaa hakuehdoiksi että on kopioitavissa oleva kuva. ;)