maanantai 24. toukokuuta 2010

"Ei minun ponini kuvia nettiin!"


"Eikä ainakaan virtuaalitalleille lapsille väärinkäytettäviksi!"
Ärsyttävimmät lauseet mitä näyttelyissä saa ikinä, ja siis ikinä, kuulla! Itse asiassa ihmettelen ettei kukaan ole tullut vielä inisemään, kun laitoin lauantaisen shetukoiden rotunäyttelyiden kuvia omaan galleriaani -ja hui kauhistuksen kanahäkki, minähän jopa annan ihmisille lupia käyttää kuvia virtuaalitalleilla, voi apua! Ei, mitä sitten vaikka pyydänkin ilmoittamaan sivun joissa kuvia käytetään, mitä sitten vaikka toivonkin sivuille merkittävän että kuva ja tiedot eivät liity toisiinsa. "Ei meidän kultamussuhanipöön kuvia voi olla virtuaalihepoilla."

Minä en voi ymmärtää noita ihmisiä. Okei, jotkut, yleensä aloittavat, harrastajat eivät ymmärrä tekijänoikeuksista tms. niin mitään, mutta pian kyllä nootista oppii. Jos sivulla mainitsee selvästi että "tämä on virtuaalihevonen, this is a sim game horse" ja ehkäpä vielä jopa kirjoittaa "kuvan hevonen ei liity mitenkään sivun tietoihin", niin... voiko sekaannuksia muka tulla? Onko olemassa niin umpi-ihmisiä, että eivät erota selvästä tekstistä että nyt kattelet virtuaalihepan tietoja, palaahan Googleen etsimään sen orin oikeat sivut?
Nyt ennen kuin sanot että no kun sieltä Googelista ei meinaa niitä sivuja löytyä, vaan vain virtuaalihevosen, niin sen voi ehkäistä jättämällä kirjoittamatta virt. hevosen kuvan alle "Kuvassa poseeraa oikeasti ori Koni Kaakkila". Älä kirjoita sitä sinne, niin Google ei siihen nimeen myöskään tartu.

Anteeksi, aamun ragetustuokio taas. Menenkös tästä rauhoittumaan, hiukset kihartuu kun pää höyryää.

Ei kommentteja: