torstai 11. maaliskuuta 2010

Arvontakone! Ää!

Tänä aamuna kun erittäin nolifemäisesti ajattelin tempaista työhevoskisojen tulokset (seuraavat on 20.3) ja avasin tavanomaisesti virtuaalisia-arvontakoneen, oli vähällä ettei kahvit lentänyt sen saman tien näytölle.

"Palvelinta osoitteessa www.tulisielu.net ei löytynyt."
No, näinhän käy oikeastaan aina joskus, jokaiselle sivulle, latua.netkin taitaa kohta olla mennyttä kalua. Feanoralle nostan hattua, hän jaksoi kauan.
Mutta mistäs minä nyt ne tulokset haen?
Onneksi minulla oli lykkyä, koululle tarvitsi raahautua vasta kymmeneksi. Otin siis Googlen käyttöön ja etsin epätoivoisesti hyvää arvontakonetta. Ikävä kyllä sellaista ei meinannut löytää, ja hakusanalla "randomiser" löytyi vain kaikkea turhaa. Onneksi sinnikkyys palkittiin, ja löysin tämän. Eihän sillä saa sijoittumisnumeroita, ei saa jaettua pisteitä eikä prosentteja, mutta nääh. Kunhan on edes jonkinmoinen vehje jolla saan ne tuloksetkin pistettyä!

Eli ohjeiksi niille, jotka eivät osaa käyttää tuota arvontakonetta vaikka ylihelppo onkin: valitset Randomiser-tekstin alta kohdan "line-by-line" ("Word-by-word" antaa sinulle vain kasan randomeja sanoja, en suosittele :) Kirjoitat osallistujalistan "Enter original text"-lootaan, painat randomise ja tulokset ilmestyvät alalootaan. Simppeliä!

Olen ylpeä nopeasta toiminnastani ja ahkeruudestani. Jokseenkin erittäin harvinaista minulta.

Ps. Isl-askellajikisat tarvitsevat kipeästi osallistujia!

3 kommenttia:

Tuire kirjoitti...

http://www.random.org/lists/

Tuo on hyvin kätevä arvontakone, jolla saa myös ne sijoitukset mukaan.

Ainoa vika on se, että kopioidessa tuloksia *, tulee sijoitusten eteen kaksi ja kolme välilyöntiä **. Ei se tietenkään ole vika, jos tuloksia ei tarvitse lähettää minnekään eikä ne välilyönnit häiritse.

Tarvittaessa ne välilyönnit saa kuitenkin poistettua siten, että liität tulokset vaikka muistioon ja korvaa ensin kolme välilyöntiä tyhjäksi ja sen jälkeen kaksi. ***

* Ne sijoitusnumerot tosiaan tulee mukaan, vaikka ei siltä näytä kun "mustaat" tuloslistaa.

** Kolminumeroisten osallistujien eteen taitaa tulla vain yksi, mutta harvemmin kellään niin paljon osallistujia on.

*** Luonnollisesti juuri tässä järjestyksessä, muuten niiden sijoittuneiden eteen, joiden edessä oli kolme välilyöntiä, jää yksi välilyönti.

Latu kirjoitti...

HOO. Kokeilin juuri tuota, hyvin näyttää pelittävän! Pitääkin nyt seuraavat tulokset laittaa tuolla tulemaan.

Anonyymi kirjoitti...

Järkytyin kanssa ite ku Tulisielu oli lopettanut :( se oli niin hyvä ku anto virhepisteet & prosentit sekä hylkäykset...
RIP tulisielu :D