maanantai 30. marraskuuta 2009

Ulkoasujen viehkeys

Kolmen päivän projektini on vihdoin valmis: Vecnolla on uusi ulkoasu.
Pidän tästä ulkoasusta, vaikkakin minun on nyt häpeäkseni myönnettävä, että pyhä lupaukseni yksinkertaisista ulkoasuista joutui nyt huittiin. Minä en vain yksinkertaisesti voinut enää vastustaa testata edes kerran kunnolla, millaisen leiskan saan aikaan jos yritän oikeasti parhaani. Eli kirjoitin siis ensimmäisenä päivänä yhteensä 6h koodia, seuraavana päivänä vaihdoin joka sivulle saman ulkoasun 12 tunnissa, kolmantena päivänä hienosäädin.
Ehkä tuo ei kaikilla toimi, minä selaan IE:llä ja näyttöni on melko pieni, 1280 x 1024. Ainakin tuolla toisella koneellamme toimi myöskin hyvin vaikka vanhavanhavanha Explorer ja hitusen pienempi näyttö kuin tässä, eli tosi pieni.
Olen silti pirun tyytyväinen. Testaan vielä huomenna oppilaitoksen koneilla, miten muilla resoilla ja selaimilla toimii. Jos jollakin ei toimi niin yritän korjata, en kyllä lupaa osaanko, mutta yritän. Joka tapauksessa tuota ulkoasua en tahdo vaihtaa ihan heti, olen niin in lööv sen kanssa. Tarpeeksi kunniaa antava ahaltekinhevosille. (tällä hetkellä näytön tästä päästä kuuluu salaperäistä hyminää ja kikatusta adminin suusta)

Tosin yhden mokan huomasin itse heti: kun klikkaa otsikon nimeä, sen pitäisi viedä etusivulle. No niin se viekin, mutta avaa sivun uuteen ikkunaan, voi rähmä. Mutta en aio luovuttaa, korjailen vian aina sitä mukaa mitä sivua milloinkin päivitän -esim. jos lisään jonkun hepan sivuille kisatuloksia, niin korjaan virheen samalla. En aio ottaa mitään turhaa stressiä.

Muutenkin talleillani pyyhkii juuri nyt todella hyvin, varsinkin Nuuhkussa, kuten aiemmin jo hehkuttelinkin. Myöskin Vecno on minun mielestäni jo hyvissä kantimissa, ainakin at-kasvatit menevät hyvin kaupaksi. (mutta ostakaa joku tämä xx-tamma, sitä ei ole kukaan vielä itselleen halunnut vaikka sen sukuluokituskin tason suhteen on G3.)

2 kommenttia:

Taija kirjoitti...

Vecnon uusi ulkoasu on kyllä hieno, mutta minulla linkit menevät tuolle harmaalle palkille asti :S Käytän Mozillaa ja resot on 1440 x 900

Latu kirjoitti...

Mozillalla minulla tuo toimii, joten kyseessä on lienee se että reso on liian pieni. Kutistelen noita linkkejä samalla systeemillä kuin muutan index-linkinkin avautumaan oikein, eli aina kun jonkin sivun päivitän niin samalla muutan oikeaan suuntaan tuota ulkoasua.

Muutkin kommentoimaan miten toimii, niin saan korjattua siitä kaikki mahdolliset virheet pois! :)