lauantai 7. marraskuuta 2009

Radoilta päivää

Olen ollut nyt viikon päivät nasunuhassa aka possulenssussa ja viime yö meni sairaalassa maatessa maski naamalla eristyksessä, joten virtuaalihevoset ovat ymmärrettävästä syystä olleet hiukan yksin. Nyt, kun pääsin kotiin ja kuumekin jo on hiukan laskenut, ajattelin ajantapoksi kirjoittaa blogiin hetken kuulumiset radoilta.

Vecnon hevosilla ei ole nyt hyvä kausi radoilla. Aina niin luotettava, tähän mennessä aina edes sijoittunut turkmeenilöytöni (jolla on kamalan ruma kuva) Okde Gush alkaa olemaan väsynyt, juostuaan kolme vuotta radoilla: se lähti lennokkaasti, mutta maalilinjalla tippui auttamattomasti kahdeksanneksi, voittaen takanaan puuskuttaneen seitsenvuotiaan Russki-oriin lähinnä siksi että rata loppui kesken. Okden ajattelin siirtää siitokseen, sillä on minulle silti siitosarvoa -eihän se mikään voittajaluonne ole, mutta G3 on jo hyvä suoritus, ja tamma on ollut hyvin luotettava ainakin tähän päivään saakka. Odottelen nyt vielä Prestan laukkojen tuloksia, katsotaan vetääkö sabino harvinaisuutemme hienon lopun uralleen.
Sitä vastoin uusi "neljän jengi" pääsi tänään ensimmäistä kertaa radoille. Tai siis kolme niistä, eihän neljää voi samalta omistajalta laittaa samaan lähtöön, niin että Cheper VEC juoksee ensimmäisen lähtönsä vasta Prestassa.

Juoksu ei mennyt ihan niin hyvin kuin odotin, kaikki ovat edelleen maiden-tasolla. Dongan VEC tosin sijoittui toiseksi, mikä ei ollut huono juttu ekaksi juoksuksi, mutta sijoitus ei ollut ihmekään: Donganin isä on näpsäkästi juossut Willem BRA, emä on yli 90 sijoitusprosentin omaava Serebro Sara ja sen isä on itselleni miljoonan juossut Belyj Feniks, jolla ei nyt kummemmat prosentit ole mutta joka on kuitenkin periyttänyt hyviä varsoja, malliesimerkkinä juuri Serebro Sara.
Ishli VEC jäi viidenneksi, oli kyllä hyvin taisteltu ottaen huomioon että emä on ratsupainotteinen. Sen sijaan Plohoj TBRH jättäytyi hännille, mikä on toivon mukaan vain pientä alkukankeutta eikä isältään perittyä hitautta... Zloj VEChän oli kerran toinen, muuten sijoittumaton tai 4-5. Ori on kuitenkin mielenkiintoisesta (ratsu)suvusta ja täten minusta aivan yhtä arvokas kuin muutkin, myydä en siis aio. Lisäksi Kukka toi toissapäivänä iloisia uutisia: Zloj sai elämänsä ensimmäisissä näyttelyissään KPn ja sijoittui toiseksi tuomarien silmissä hänen kierrätettyään oria omien hevostensa mukana ringissä. Jokseenkin piristävää, toivon totisesti että Zloj menestyisi edes näyttelyissä.

Ravipuolellahan minulla on yksi ihastuttava tamma Kaukorakas KND. Se ei ole vielä koskaan voittanut, mutta ensimmäisten "oikeiden" kisojensa hylkäyksen jälkeen sijoittunut joka kerta. Ei minua haittaa, itse istun kuskinpukilla ja olen tyytyväinen että edes näin hyvin olen päässyt ravijuttuihin mukaan. Ja onhan Kaukorakas todella symppis ja ihastuttava tapaus, niinkin ihana että piti se toinenkin suokinjuntti ostaa, Taikasumun Västäräkki jonka kuvat tein kovassa kuumeessa, näin selityksenä.

Ei kommentteja: