torstai 12. marraskuuta 2009

90 cm ja pilkkuja

Ohops. Emme mahtuneet näemmä Step Poniesin kisojen ykkösluokkaan, joten järjestäjä osoitti ihanaa ja erittäin kiitettävää oma-aloitteisuutta siirtämällä hevoseni automaattisesti luokkaan 2.
Joka on korkeudeltaan 90 cm.
Zloj VEC, joka on nyt siirtynyt pois laukkaradoilta ja kokeilee siipiään esteratsuna, pääsee varmasti nuo esteet. Hufflepuf ja La Primavera ZA saattavat päästä, ne kyllä kotona ovat yksittäisenä tuota hypänneet ja ovat aivan hemmetin ponnekkaita walesinponeja, mutta en usko pärjäävätkö nopeudessa hevosille.
Tuo Geisla, eli siis Geislavirkur frá Syndur minua vain huolettaa. Kyllähän se sen 80 cm juuri ja juuri hyppää, mutta 90 cm saattaa olla tammalle jo ihan liikaa. Tai mistäs sitä tietää, irtonahan tamma liitää metriäkin, mutta irto on irto ja estekisat vieraassa paikassa on estekisat vieraassa paikassa!

On muuten hassua, että minä olen saanut joskus vähän naljaavaa kommenttia siitä, että hyppään Geislalla -"ei issikat ole mitään esteratsuja". Mitenkäs minä sitten IRL-issikkani kanssa esteratsastusta harrastan? Onkos se sitten viisikäyntinen suokki vai? :D Kyllä issikkakin osaa hypätä, jos sillä itsellään on intoa esteille -ja on sanomattakin selvää, että sekä tällä Haddi-ruunallani että virtuaalisella Geislalla sitä intoa riittää.
Kyllä myö vielä joskus näytetään ja Geisla voittaa vielä joskus sen sinivalkoisenkin ruusukkeen!

Toinen asiani koskee pilkkuja. Kävi nimittäin niin, että meninpäs sitten varaamaan Onniinalta knabstrub-varsan. Kyseinen pikkuherra syntyy 17 tätä kuuta, mutta on saanut jo nimekseen Sierra O. Sipin, Sepon tai Sierran, miten nyt pikkumiestä tahdotkaan kutsua, emä on rautias ja oli siis täysin tuuripeliä, tuleeko Sierrasta kirjava -minä nimittäin heitin kruunaa ja klaavaa väristä, ja onneksi sieltä tuli se kruuna kirjavan hyväksi.
Vaikka ajan saatossa värien periytymisestä olenkin oppinut jo enemmän tai vähemmän, niin tiikerinkirjavien hevosten kohdalla minulla on suuri, ammottava tiedon tyhjiö.

Ei kommentteja: