keskiviikko 16. syyskuuta 2009

at ja xx-katsaus

No niin, nyt taas tämä minäminäminä-asenteella kirjoitettu postaus jossa mainostelen samalla Vecnon hevosia, nimittäin niitä siitospuolelle siirtyneitä. Näistä taitaakin kaikki olla oreja... meillä on selvä pula kisaikäisistä tammoista, xx-puolella on oikea suurpula hameväestä. Eli jos sinulla on myytävänä xx-tamma/tammoja, niin minulle vain.

Ihan ekana muistuttaisin kaikkia tammanomistajia ihanasta kultapojastani, Belyj Feniksistä. Se on juossut ainakin minusta todella hyvin, vähän päälle miljoonan.

Yllättäjänä on hitaasti syttynyt evm-ori Strasnyj. Tulokset ja statistiikka eivät ole niin erikoiset (595 000 v€ 13: 5-3-1-4 G1), mutta sijoittumisprosentti on täydet 100%! Innolla odotan millaisia varsoja tämä jättää... Ei ole minun kohdalleni osunut ikinä yhtäkään ahaltekeä, jolla olisi sama sijoitusprosentti.
Gin Percival siirtyi siitokseen mukavan kisaamisen päätteeksi. Oman tallini nimiinhän tämä siirtyi vasta uransa loppuvaiheilla, mutta hyvä maku jäi suuhun, nätisti meni. (18: 6-2-4-3 G133% / 83%). Harmittaa vain, että meillä ei ole yhtäkään tarpeeksi pitkäsukuista tammaa, jolla ei olisi samoja nimiä suvussa. Täytynee odotella että saan itse kasvatettua tarpeeksi pitkäsukuisia, tai vaihtoehtoisesti bongaan markkinoilta sopivan tamman. Kun onhan meillä tuo Gin Kirabo (el. Kilimanjaro), mutta sillä on melko samanlainen suku kuin Percivalillakin.
Ei vielä, piakkoin siitokseen siirtyy UPEA xx-oriimme Cadillac, jolla on kyllä luonteessa paljon parantamisen varaa mutta juoksemisessa kuningas: 16:6-1-5-3 G1 ja voittosumma nyt, nelivuotiaana 100 5 400v€! Hurhurhur, en malta odottaa tämänkään varsoja...

Ei kommentteja: